Dat Middelkerke dé stripstad bij uitstek is, weet iedereen. Wie het toch niet zou weten, ontdekt het onmiddellijk wanneer hij/zij een wandeling op de zeedijk maakt. Daar ligt namelijk onze eigen ‘walk of fame’ met stripbeelden. Verder de stad in liggen er ook verschillende stripmuren. Onze lievelingsplek op de ‘walk of fame’? Een terrasje tussen Fanny (De Kiekeboes) en Annemieke & Rozemieke (Jommeke). 🙂

De beelden staan er het hele jaar rond, maar elke zomer strijkt ook het Stripfestival op de zeedijk neer. Er is dan vanalles te beleven en het draait allemaal rond strips! Dit jaar was dat niet anders

Zo kon je komen verdwalen in prachtige decors, snuisteren op de striprommelmarkt (27 juli en 17 aug, 7-18u), ruilen op de  champagnedekselruilbeurs (11 augustus, 8-13u), kennismaken met je idolen tijdens de verschillende signeersessies en nog zoveel meer. De focus van deze 33ste editie lag op de 30ste verjaardag van de Rode Ridder en de link tussen de familie Kiekeboe en de zee. Kortom, iedere stripfanaat heeft zijn hartje opgehaald!

Stripfestival of niet, de beste manier om je avontuur af te sluiten is natuurlijk een wafelfestijn. Kom dus zeker langs bij Bistro Columbus om ‘à la Nero’ te smullen van heerlijke wafels (of ander lekkers).

Stripfestival Middelkerke